Uncategorized

Spede spira lyt få stå

Du ska itte trø i graset.
Spede spira lyt få stå.
Mållaust liv har og e mening
du lyt sjå og tenkje på.
På Guds jord og i hass hage
er du sjøl et lite strå.

Utdrag fra dikt av Einar Skjæråsen.

Det er 8. mai i dag. Frigjøringsdagen i Norge tirsdag 8. mai 1945 var dagen da tyske militære styrker kapitulerte etter at de siden tirsdag 9. april 1940 hadde okkupert landet i fem år under andre verdenskrig.

Jeg markerer frigjøringsdagen med et værs av Skjæråsen og spede, frie, hvitveis. Den 8. mai var også dagen jeg konfirmerte meg borgerlig, nærmere bestemt i 1999 tror jeg jeg erindrer, hvis noen interesserer seg.

I dag slipper jeg flagget løs og smiler takknemlig for at vi ikke er underlagt krig. Jeg hører radio på full guffe og ser ut av de gardinløse vinduene, fordi jeg setter sånn pris på friheten vår. Jeg, et lite strå, klamrer meg fast i vind og blest – til livets realiteter.

6 kommentarer om “Spede spira lyt få stå

  1. Dette var en vakker 8. mai-beretning. Du finner de rette ordene og treffer spikeren på hodet, gang på gang! Jeg fortsetter å lese og gleder meg til å se hva du poster til ordløs onsdag i morgen.

    Likt av 1 person

  2. Skjæraasens dikt åpnet mine øyne for lyrikk, – jeg ble så glad i diktene hans. Og etterhvert leste jeg andre lyrikere og lærte å sette pris på dem. «Du ska itte trø i graset» kan jeg utenat…..

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s