foto · Fredagsfint · Uncategorized

Fredagsfint #9

botanisk7FREDAGSFINT

I dag skal jeg vise dere en fin nettside gjennom ordene og bildene mine. Ordene mine er som kjent bilder, av og til. Språklige bilder som setter noe på spissen, fremhever et poeng, skildrer en stemning. I tillegg fotograferer jeg, og denne gangen var jeg som en turist i Botanisk hage med Canon 7D mark II med 100 mm L macro.

botanisk34FREDAGSFINT
I dag skal jeg altså fortelle
dere om Foto.no. Det er mer enn en nettside. Det er en portal, klubb og møteplass for fotoentusiaster på alle nivåer. Her kan du slå deg ned, som på kafé, og spise bilder til lunsj og snakke bildekritikk som smalltalk, med både synsing og teknikk, altså alt fra estetikk til eksponering med justering av lukkertid og blender. Jeg zoomer inn og fokuserer:

botanisk5FREDAGSFINT
Samtidig er foto.no
en kamerautstyrsbutikk med tilholdssted i Barcode i Bjørvika i Oslo, samt nettbutikk som sender til hele landet med høy ekspertise. Butikken er en spin-of fra gamle FotoVideo. Mange kjenner den tidligere fotoeksperten nå som Scandinavian foto, men sannheten er at flere fra FotoVideo startet opp nettopp butikken til foto.no. Videre har nettsiden også bildebutikk der du kan fremkalle via Eurofoto.

botanisk30FREDAGSFINT
Jeg har kjøpt mitt siste objektiv på Barcode, og jeg fikk skryt for valget mitt av ekspeditøren. Det var godt å ha med seg i fotobagasjen, det å vite at jeg har gjort et godt valg. Jeg ble ikke skuffet da jeg kom hjem! Dette er en av mine store favoritter fra Canon. Det er en 135 mm i L-serien med lysstyrke F2.0. Det er med andre ord svært lyssterkt, samtidig som den fungerer forstørrende som en liten tele. I tillegg er det sylskarp.

botanisk37FREDAGSFINT
Med meg i fototilværelsen, tar jeg med meg noen fototips til ferien. De er det Foto.no som står for i denne artikkelen deres. Ta en titt, bli inspirert og reis smart og lett. Men jeg legger ikke ut altfor lett, jeg vil ha med meg speilrefleksen min. Men et av tipsene jeg virkelig falt for på ferie, var å gi bort eller vise frem bilder av dem du fotograferer. Jeg ønsker meg en liten, bærbar fotoprinter fra Canon som heter Selphy. God sommer!

botanisk35FREDAGSFINT
Fredagsfint
 er en felles spalte med Livets rose. Hver fredag blogger vi om noe vi synes er fint. Det kan være alt fra hverdagsgleder til bok- og filmanmeldelser, tekster eller fotografier.

Reklame

8 kommentarer om “Fredagsfint #9

 1. Nydelige bilder som vanlig. Jeg har kjøpt canon printer selphy. Den var i bruk senest i går. Hver gang jeg skriver i hytteboka vår, setter vi inn bilder. Hvem som har vært med oss, og litt om hva vi gjør eller ser på.
  Så fint og ha, og å se tilbake på. Min er kjøpt hos Scandinavian Photo, hvor alt utstyret til min datter er kjøpt.

  Likt av 1 person

   1. Så fint du har en bror som hjelper deg med å kjøpe inn foto utstyr. Jeg pleier også å være med min datter ved innkjøp. Hun synes det er vanskelig å snakke med folk. Da er det godt å ha en søster, bror, mamma eller pappa som kan være med, eller bare handle for – etter instrukser. Fotobøker er også fine minner fra reiser, eller turer i naturen.
    Setter alltid pris på fotoene dine – du er så flink til å finne motiver, og sette tekst til.

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s