asperger syndrom · tilleggsvansker

Just a normal girl

YouTube er av til verdt litt av tiden vår, når vanlige mennesker (personer som ikke er for eksempel tv-selskap eller anerkjente filmskapere) lager personlige filmer som beveger og berører. En søster til ei jente med Asperger syndrom, har laget denne kortfilmen. Den rørte meg.

Når jeg blir berørt, får jeg lyst til å dele. Jeg vil dele, så du kan kjenne på de samme følelsene som meg, så blir vi litt likere og jeg kanskje litt mer «normal». Jeg følte meg ydmyk, glad, gjenkjennbar, redd, utenfor og ja – hun traff spikeren på hodet. Det er ingen som kan se, dette jeg bærer på med i bæreposer.

Jeg deler et dikt jeg fikk publisert i tidsskriftet Kraftverk:

«Vedheng

Sett dem bare der

bagasjen, kofferten, bæreposene
av bekymring, fornyelse, gamle minner, bananer fra rema
tusen tanker, sett dem bare der, i lange baner
de er så tunge å holde fast i, posene og

livet er ei rutsjebane,
fest sikkerhetsbeltet nå

og la det stå til livets rett
middagsrett for to eller fire eller kanskje bare en halv
vi vet ikke hvem vi inkluderer
kanskje ikke hele meg selv
halvt om halvt kommer vi

til hektene, sier du og jeg takker for omtanken og sier,

bare sett dem der,
bagasjen, kofferten, bæreposene»

Saba Hatzimarkos Porter som har laget filmen, har dedikert den til den talentfulle søsteren sin Tatiana. Det er et kompliment til en hel gruppe mennesker som sliter med diagnoser som autisme og depresjon eller andre usynlige tilstander.

Her kan du lese en artikkel om filmen og søstrene, på nrk sine sider. Filmen er nå nominert til Emmy og florerer på Facebook og i blogger som min.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s