asperger syndrom

Stressreaksjoner

Tilsynelatende små bagateller kan utløse sterke reaksjoner som kan være vanskelig å forstå for utenforstående. Imidlertid skyldes reaksjonen  stress som har bygget seg opp over tid. Det handler ikke bare om at noen sa noe som jeg reagerte på, det var faktisk hele verden min som falt sammen.

Vi er logiske og bokstavlig tolkere, vi med Asperger syndrom (mange av oss). Jeg legger to og to sammen og får et svar som for meg blir en farlig sannhet. Denne sannheten setter jeg to streker under og den blir veldig synlig for meg. Det blir overtydelig og overbelastende og jeg reagerer meg å avvise, isolere meg og trekke meg unna.

juniblomster1STRESSBLOGG

Alle mennesker har en tålegrense for stress, men vanskene Aspergere sliter med, gir et konstant stress. Derfor skal det mindre til før vi får en reaksjon. Når jeg reagerer, går det ofte utover objekter for jeg har lært meg å slutte å slå.  Overbelastningsreaksjonene kan være svært ubehagelige og vonde. Det beste er å trekke seg unna og få være helt i fred.

Men før jeg klarer å trekke meg bort, har jeg ofte et behov for å ødelegge noe. Det er adrenalin som gir meg en stressende uro som må bort. Du kan se meg rive i filler aviser og knuse knekkebrød. Det kommer noen ganger litt overraskende på deg, men det har ofte bygget seg gradvis opp, til stressnivået eskalerer. Takk for at du lyttet til ordene mine, følelsene mine..

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s