asperger syndrom · tilleggsvansker

Sølv i småstein

Jeg har en stein i skoen. Den er grå, en bit fra grusen. Jeg legger ikke ansiktet i grus, ei heller hendene, bare ser og ser på skoen min. Jeg lurer på om jeg skal bøye meg ned, riste skoen, ta den bort, dette vonde jeg tråkker på. Såklart, tenker du.

Men for meg, krever det faktisk en ekstra overveielse. Det å forandre noe, er nemlig noen ganger vanskelig for meg. Mange med Asperger liker ikke forandringer. Det er ikke det at vi ikke liker det nye. Men det gjør bare så vondt som å tråkke på småstein å endre noe. Dette er mine personlige erfaringer, slik bloggen min blir preget av at det er akkurat jeg som skriver. Jeg tror likevel jeg har et poeng flere med Asperger kan relatere seg til.

Jeg tror det dreier seg om en angst, det å ikke ha kontroll over hvordan fremtiden blir, og å være redd for å kunne påvirke den for mye. For hvis jeg kan fjerne steinen som gnager, burde jeg ikke da kunne fjerne alt dette andre som gjør vondt?

Og da, da lurer jeg på om jeg er både lat, dum og stabukk som sliter med tilleggsvansker osv.

En kommentar om “Sølv i småstein

  1. Fine du ❤️ Jeg ser i alle fall ikke på deg som hverken lat eller dum. Stahet er bra. Man kommer langt med stahet, jeg er stolt av min ❤️ Det kan du også være, om du vil ❤️ Klem

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s