asperger syndrom

Konsentrasjon

Mange med Asperger, sliter med konsentrasjonen. Det kan minne litt om ADHD, som om alle tanker spilles av i hodet på en gang, som om man spiller av ti YouTube-kanaler på en gang og beina ikke vil være i ro, av ren og skjær angst oppfylt av uro.

Jeg tenker på mamma og hvordan jeg skal si at jeg elsker henne, uten at det er en klisjé. Jeg tenker på døden. Jeg tenker på trærne som har fått blader og fuglene som synger om sommer. Jeg tenker på badedrakten som sikkert er for stor. Jeg tenker på maten jeg må spise.

Jeg tenker på pappa og hvor hardt jeg kan klemme han uten at han går i stykker. Jeg tenker på kaloriene i næringserstatningen. Jeg tenker på om det er kaldt i kjøleskapet når sola skinner oransjegul som en appelsin. Jeg tenker på appelsiner. Jeg tenker på fotografer som sier appelsiiiin for at jeg skal smile. Jeg tenker på tatoveringen min som sier Smile til alle jeg foreviger. Jeg tenker på ekstravakten som synes den er utrolig kul. Lufter han hunden sin nå?

Jeg tenker på assosiasjon og distraksjon. Jeg tenker på silhuetten kroppen danner i motlys. Jeg tenker på hvor feit man blir om man speiler seg i lakken på en bil. Jeg tenker på pølser og fingre som stryker gjennom håret mitt, fete av solkrem. Jeg tenker på sand mellom tærne på en strand.

Jeg tenker ikke på at jeg skulle holdt en rød tråd i en samtale som pågår akkurat nå, der jeg ikke aner hva de andre snakker om. Jeg flytter nå tankene mine psykisk ut, kobler av,  til fuglene og årstidenes kjennetegn i stedet for å forbli i rommet der samtalen faktisk skjer. Det kan også være sånn at detaljer kan bli viktigere for oss enn helheten. Vi får derfor «feil» eller manglende fokus, vi med diagnose.

kloakk2KONSENTRASJONBLOGG

Reklame

2 kommentarer om “Konsentrasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s