asperger syndrom

En gjennomgripende annerledeshet

Å ha Asperger, er å ha et annerledes ståsted. Det gjør at jeg noen ganger spør om ting andre ikke ville spurt om, som å få ting gratis bare fordi jeg er meg. Nevrotypiske ville aldri spurt. Jeg føler meg dum og teit og liten.

Et annerledes ståsted fører med seg mye. Det handler om oppfattelsen av andre mennesker. Jeg er vant til et åpent, ærlig og direkte språk. Det er ikke alltid så godt mottatt. Men når folk ikke sier det de mener, kan jeg ta de for å lyve. Da blir jeg redd og usikker. Hvem kan jeg stole på? Det er hele tiden en tynn line jeg balanserer på, der jeg prøver å være sosialt korrekt sammen med de andre menneskene.

En annen plass i vennegjengen har jeg også. Da jeg hadde venner på videregående, gjorde jeg meg selv enda rarere. Jeg gjorde meg til en klovn som falt hvis noen dyttet borti meg og satt på pulten ved printeren og snakket tull som fikk meg til å bli i fokus. Jeg fikset ikke å passe inn, selv om jeg prøvde. Jeg måtte heller bare være «rar». Jeg ble en kombinasjon av maskott og klovn. Kloningen meg smilte.

Dette med at det er gjennomgripende, betyr at det rammer hele personligheten min, fra rutinene i dagen, de fysiske, til hvordan jeg føler og tenker.

mini1BLOGG

2 kommentarer om “En gjennomgripende annerledeshet

  1. Ja, å skulle forsøke å være noe man ikke er, det er slitsomt og lykkes nok sjelden. Jeg fikk et ørlite innblikk i hvordan dette var gjennom en samtale med en ung transperson. Å bli utsatt for så mye uforstand og trakassering må være et sammenhengende helvete!

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s