bokanmeldse · Uncategorized

En liten hobby – bokanmeldelse

Mange mennesker, både med og uten diagnose, liker å ha et håndarbeid. Et håndarbeid og en kunstform som er lett å utøve over alt, er broderi. For å undersøke fenomenet litt mer, fikk jeg en bok i anmeldereksemplar fra Cappelen Damm som heter Sting på ting. Det kan faktisk bli fantastiske greier!

Boka er laget av Linn Krawczyk og tar for seg korssting, attersting, franske knuter, tungesting, kjedesting, plattsøm og millefleursting. Og masse annet nytting, som små mønstre du kan følge for å sy deg en blomst eller en fugl, eller du kan slippe deg helt fri.

Det er det som er så fint med broderi syns jeg, det er både frihet til å sy hva man vil samtidig som man kan følge nøye mønstre, like nøyaktige som puslespill med mange tusen brikker.

Du kan brodere på stoff, papir, bilder og mye mer. Du kan lage kort, puter, koppeunderlag. Skål!

I boka lærer du de forskjellige stingene og hvordan de forandrer seg når du bruker forskjellig tråd og underlag. Det er også litt fargelære.

Dette er også boka som gir inspirasjon og danner deg et bilde av hvordan du kan skape dine helt egne «bilder» med din signatur og ditt uttrykk. Vil du si noe helt spesielt med bokstaver, kan du blande det du lærer her med gorilla-broderi, som var så moderne for noen år siden.

stingpåting

Reklame

4 kommentarer om “En liten hobby – bokanmeldelse

  1. Gorilla-broderi, er det når man broderer bilder av gorillaer? Eller ansetter man en gorilla til å brodere for seg? (Begge deler høres spennende ut uansett…)

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s