Ordtak · skriving

Ordtakstolkning #1

«De fleste av livets skygger skyldes at vi selv står i veien for solen.» 

Jeg ser meg i vinduskarmen med albuen foran meg. Albuen min er rund, men også spiss. Det er noe som butter i mot, mens sola skinner tvers gjennom glassruta, splintrer glasset opp som et prisme. Jeg tenker, hva er dette været? Hva er denne sola? Hva er lykken? Hvorfor er solskinn synonymt med å være lykkelig? Og er det da denne lykken jeg kaster skyggen min på?

Jeg er intellektuelt godt utstyrt, og har evnen til å leke med ord og ordbilder. Gjør det at jeg er mindre i veien for sola mi, det at jeg kan oppleve og lage glede ut av ingenting? Er jeg motsatt av i uttrykket, der man selv står i veien for solen, som min egen lykkes smed?

Eller er det kanskje i veien for solen jeg går, som om jeg tar en omvei rundt lykken med skrivingen min når tilstanden jeg befinner meg i har negative symptomer. Jeg kaster på håret og ser sol og skygge splitter opp speilbildet mitt. Jeg albuer meg frem, likevel eller nettopp derfor.

Når jeg gjør livet mitt surt for meg selv, er det ikke den alminnelige sure nedbør. Jeg tar et krafttak og gjør tilværelsen min skikkelig jævlig. Jeg er selvdestruktiv og ingenting jeg gjør, gjør jeg halvveis eller stykkevis og delt som Ibsen skrev i et stykke. «Skyggen min» er utdanningen jeg feiget ut fra, jobben jeg uteble i og valget med å ikke få meg familie. Jeg står i veien for solen, dette strålende varme samfunnet jeg kunne blitt en del av.

Det er likevel slike skygger som her skissert, som gir liv til mine ord og bilder. Jeg hadde ikke vært forfatter, uten skyggen min. Suksess krever også motgang. Samtidig er det slik, at motgang gjør sterk, om jeg skal gå i uttrykkenes fotspor.

Ordtakstolkning
 er en felles spalte mellom bloggen Livet gjennom en Aspergers øyne og Aspergerinformator. Ordtak er korte setninger trukket av lang erfaring. Hver fredag tar vi for oss et uttrykk som vi tolker og skriver om.

2 kommentarer om “Ordtakstolkning #1

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s