spesialinteresser

Fargeglad

Livet blir så mye morsommere med litt farger! Jeg har bestandig vært opptatt av farger og da vi skrev om fargelære i faget Mediedesign på linjen Medier og kommunikasjon som forsøkskaniner på studieretningen i år 2000, skrev jeg flere sider om hva jeg assosierer med de forskjellige fargene.

Denne interessen for farger, handler nok mye om min kreative sans. Og mange med Asperger er nettopp kreative og har evne til å tenke ut av boksen, skape og produsere og har øye for detaljene. Interessen for farger, drar jeg dirkete link inn til fotointeressen min som vel kan sies å oppfylle kravene til spesialinteresse.

Når JEG ser gult, tenker jeg på vaniljesaus og solsikker og sommerbrune mennesker som kler solgule t-skjorter så godt og skinner som en måne. Når jeg ser rødt, tenker jeg på varseltrekanter og blander jeg i litt grønt har vi både juletradisjonene og min ekslege som var fargeblind. Jeg assosierer så mye, og selvsagt betyr rødt ikke bare fare og jul, men også varme og hjerte og kjærlighet. Sånn kan jeg skrive og assosiere og leke med ord og språklige bilder.

Jeg velger av og til svarte klær likevel, fordi de får kroppen min til å virke litt mindre og det gjør anoreksien lettere å leve med, men det er jammen meg mye morsommere å leve med litt farger på/rundt meg! Derfor går jeg mye i en okergul t-skjorte jeg har med masse Rubiks kuber i tradisjonelle Rubiks-fargekombinasjoner. Jeg er også glad i «deilig er den himmel blå» og «håpet er lysegrønt». Farger og symboler er gøy og jeg ler. Du lurer på hvorfor og du smiler over en rosa genser. Dagen fylles opp av glede.

fargegladblogg

Reklame

2 kommentarer om “Fargeglad

  1. Jeg hadde litt om fargelære den gang jeg gikk på studentllinje/formingslinje på folkehøgskole. Det kan tolkes bittelitt ulikt, har jeg skjønt, det med fargene våre. Men her er den versjonen jeg kan huske derfra: Gul farge signaliserer kreativitet. Rødt står for aggresjon og/eller varme og kjærlighet. Sort og brunt står for totalitært eller militært. Grønn farge står for læring og/eller kunnskap. Blått står for eller kan symbolisere evigheten. Og fargene påvirker oss, derfor bør man absolutt omgi seg med en del farger. 🙂 ❤ Artig bilde du har publisert her med Rubiks kuber i farger. 🙂 ❤

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s