foto · sosialt

Samfunnsperspektiv (Møte mellom mennesker.)

«Det er et hav av forskjell mellom to øyne i et ansikt og en kameralinse.»
Nini Stoltenberg

Dette uttrykket åpnet jeg dagen min med. Jeg satte meg ned med kameraet i hånda, på parkeringsplassen før lunsj. Det er så mye lettere å møte verden sånn, med linsen mellom oss.

Men det Nini sa, er så utrolig viktig for journalister å ha i mente. Som journalist skal man møte mennesker. Og man møter de med menneskelighet, ikke dyrt kamerautstyr og telelinse så man kan operere på avstand som en paparazzi.

Nei, sånn gjør vi det ikke. Vi setter oss ned. Gjerne på bakken hvis det er der den andre befinner seg. Personalet gjør ofte det med meg – setter seg ned på gulvet – for å oppnå kontakt.

Det handler nemlig både i yrket som helseansatt, lærer, politi eller pressefotograf/journalist, om å møte mennesket. Man skal se hverandre, dele litt av personligheten sin og ikke være som en «hvilken som helst på jobb». Vi trenger menneskene bak!

Også vi med Asperger som tilsynelatende kan synes øyekontakt er komplisert, setter pris på personlig kontakt. Derfor, overse diagnosene mine litt, sett deg ned, slå av en prat og la behandlingsplan være behandlingsplan og dialog få spinne frem mellom gamle tråder og edderkopper.

kontaktmellommenneskerBLOGG

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s