Ordtak · skriving

Ordtakstolkning #3

Fiktivt.

«Når uhellet er ute, er det best å være inne.»

Jeg gikk gjennom skogen stua. Jeg fant en venn i lenestol. Jeg dekket på bordet med kakao. Ute var det vind og vannrett regn og det haglet heklenåler og han bare satt der etter bilulykken og motorhavariet i stolen og klappet på armlenet som om den var en katt.

(Jeg var på armlenet med armen min. Han strøk meg. Klynket. Malte. Husdyr. Innekatt?!)

Foran oss, glødet peisen varmt og teppet vi satt under var mykt og ikke noe regn kunne trenge inn, ikke engang tårer, for alt som var vondt, befant seg ute. Uhellet, det store big bang, paralyserte oss to medpasienter og stolen fikk nesten hjul som rullestoler for trafikkskadde med brudd i ryggen eller amputasjon i høyrebeinet, Gud vet hva som kunne skjedd i smellet..

Det er best inne, sa jeg og satte opp en angstløs mur av pinneved i ovnen. Kakao, krem, slikke, klappe, nyte, enjoy. Ingen slipper ut, sa nøklene mine der de for lengst var inndratt av en ansatt. Fengsel? Nei asyl. Asyl betyr frihet. Det er best der inne. 

tegnetnatta

Ordtakstolkning er en felles spalte mellom bloggen Livet gjennom en Aspergers øyne og Aspergerinformator. Ordtak er korte setninger trukket av lang erfaring. Hver fredag tar vi for oss et uttrykk som vi tolker og skriver om.

2 kommentarer om “Ordtakstolkning #3

  1. Nå har jeg lest bloggen din en stund, og det er noe herlig komplett over det du skriver. Rytmen i det er fantastisk. Det her er du rå på! En nydelig, kreativ sjel med fantastiske talenter.

    Hilsen en asperger

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s