asperger syndrom

Dyrebeskyttelsen

Noen sier, at mennesker med Asperger mangler empati. Selv om ikke det stemmer, er det et annen form for empati vi også kjenner veldig mye på. Det er empatien og følelsen for dyr.

Kanskje er akkurat det en medfølelse, en gjenkjennelsesfaktor, fordi jeg som Asperger synes det er vanskelig å finne de rette ordene til å forklare andre hva JEG føler, akkurat som en hund eller katt ikke kan den norske ordboka?

dyrebeskyttelsen2BLOGG.jpg
I sommer har det vært rush
hos dyrebeskyttelsen. Disse «normale» menneskene som skaffer seg dyr gjennom året, uten tanke for at noen må ta seg av for eksempel katten når de reiser bort!? De dumper dyrene på trappen, populært kalt feriedumping, hos dyrebeskyttelsen med beskjeder som: tar dere ikke over kattungene mine, dreper jeg dem.

Det er et rystende samfunn vi er vitne til. En enorm brutalitet. Men fordi det rammer «bare dyr» klarer noen mennesker å godta mennesker som ikke respekterer dyrene sine. Heldigvis finnes det noen ildsjeler, for eksempel i dyrebeskyttelsen, som tar til seg de forsømte dyra og finner nye hjem til dem. Min venninne med autismespektertilstand, eier tre slike katter. Jeg vet at hun beskytter dyra mot alt som er vondt.

cat2DYREBESKYTTELSENBLOGG

Dyrebeskyttelsen Norge er en landsdekkende dyrevernorganisasjon med 28 lokalavdelinger spredt fra nord til sør. Når dyr utsettes for urett, griper de inn. De arbeider for at dyr skal behandles med respekt og medfølelse. De stopper opp, setter fokus og sprer nye tanker der enkelte ikke ser verdien av et dyrs liv.

Jeg kunne ønske det fantes en «menneskebeskyttelse» som gjorde at bare de som er gode mot dyr og barn, går til anskaffelse av dyr – og for så vidt barn. Men verden er ikke sånn. Vi har barnevernet og dyrebeskyttelsen. De kortene må vi spille når noen lider under menneskers ondskap og naivitet. Respekt for individet! (Genseren på bildet er fått fra Dyrebeskyttelsen).

respektforindivetB20082018BLOGG.jpg

2 kommentarer om “Dyrebeskyttelsen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s