asperger syndrom · bokanmeldse · tilleggsvansker

Trollhare – en magiskrealistisk bok (anmeldelse)

Innlegget tar for seg en bok jeg fikk som anmeldereksemplar fra Spiss forlag.

Jeg har lest «Trollhare Fra en bokstavvoksen transpersons ordskap» av svenske Immanuel Brändemo, oversatt til norsk på Spiss. Men hen heter ikke Immanuel fordi foreldrene syns det var et passende navn. Hen har valgt det selv, fordi det er vakkert.

Immanuel er en transperson, født som Sigrid. Hen følte seg verken som menneske eller kvinne. Hen ble menneske da hen forstod hen hadde Asperger. Men kvinne, ble hen aldri selv om hen fikk kvinnekropp og mensturasjon. Immanuel ville ha skjegg.

Etter mange år i psykiatrien med utredninger, fikk hen diagnosene som gav svar,: Asperger, ADHD og transseksuell, og muligheten til å få kjønnskorrigering og bli mann i kropp og ikke bare i sinn. Hen hater ikke lenger seg selv eller kroppen, og behovet for å skade seg og gjøre selvmordsforsøk, er borte.

Immanuel holder foredrag om Asperger og skrev denne boka. Jeg er takknemlig for å ha fått være med på reisen fra selvdestruktiv til selvkonstruktiv. Dette er en bok som satte spor. Den er ekte, levende, jævlig og fantastisk. Akkurat som livet med også Asperger kan være.

Spiss holder boklansering Litteraturhuset i Oslo om en uke, torsdag 30. august. Der kan du høre forfatteren samt innlegg fra mennesker som har lest boka. Det er en mulighet til å treffe aspies, personen bak boka og eksperter på fagfeltet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s