Ordtak · skriving · Uncategorized

Ordtakstolkning #7

«Vondt ord gjør vonde folk verre.»

«Kjerring, hva feiler det deg?» lyder mye mer ondskapsfullt og utspekulert enn «Hva er problemet?» og terger også på seg andre mennesker. De havner i forsvarsposisjon eller blir aggressive. Kanskje viser de fingeren.

Bruker jeg stygge ord, blir jeg oppfattet som både rasist, kjønnsdiskriminerende og kanskje rett og slett helt enkelt slem, ond, vond.

Derfor finnes det gode ord, for det gode i menneskene. Farmoren min lærte meg å tro på det gode i folk. Hun sa jeg kunne velge å tro på en Gud eller på dem, og jeg valgte folket. Var det en klok syv-åring?

Vi var i alle fall godhjerta der vi satt, farmor og jeg.

img_3198
Ordtakstolkning er en felles spalte mellom bloggen Livet gjennom en Aspergers øyne og Aspergerinformator. Ordtak er korte setninger trukket av lang erfaring. Hver fredag tar vi for oss et uttrykk som vi tolker og skriver om.
Reklame

3 kommentarer om “Ordtakstolkning #7

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s