asperger syndrom

Det hjelper å øve

Noen tror at autisme er konstant. Sannheten jeg har erfart, er at jeg er i bevegelse hele tiden – også når jeg kvier meg for forandring. Sammen med andre mennesker, blir jeg flink på metaforer. Jeg sammenligner det ene ukjente med det andre kjente.

Når man opparbeider seg et slikt rikt ordforråd, kan man formidle mye. Man kan også lære seg å se nyanser, og finne ut at alt ikke er så svart-hvitt. Men det sliter jeg litt med. Det må jeg jobbe videre med, hvis vi skal få til gode relasjoner jeg og de som omgås meg. I mellomtiden, får vi ta til takke med det jeg faktisk klarer å formidle.

Når jeg øver, øver jeg på å forsøke å forstå den andres perspektiv. Noen ganger, er det helt umulig og jeg kan virke empatiløs. Sannheten er at jeg ikke er løs, men fastbundet i mitt eget selv.

Jeg øver også på å gå på butikken og kommunisere med vilt fremmede. De ansatte i butikkene, stusser kanskje litt på min måte å snakke og spørre på. Jeg er veldig direkte på en måte, og veldig hjelpesløs fordi det er så mange inntrykk i butikken. Jeg spør for å finne frem i jungelen alias Clas Ohlson. Øvelse gjør om ikke mester, i alle fall litt mer funksjonsdyktig.

En kommentar om “Det hjelper å øve

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s