bokanmeldse

Verden sa ja – bildeboka om hvordan verden oppsto

Kaia Dahle Nyhus, datter til forfatter Gro Dahle og illustratør Svein Nyhus, er selv både forfatter og illustratør. Nå har hun laget en bildebok som er både en opplevelses- og samtalebok om hvordan verden kom til verden. Boka tar for seg evolusjonen.

Gjennom finurlig tekst og fargesterke tegninger utforsker hun de store spørsmålene som «hvordan oppsto verden» og «hvordan ble vi til.» Jeg lar meg fascinere og fange, som blikk fanger blikk og hele meg kjennes som et lite blikkfang, en liten brikke i verden, som en bit i et puslespill og å puste får plutselig mening. For verden sa ja og blir aldri ferdig. Det blir aldri nok. Vi har alltid noe vi strekker oss etter.

Er vi grådige? Eller er vi bare i god utvikling? Hvem vil lese meg? Hvem vil lese deg? Trenger vi en bokhandler? Trenger vi ei hylle? Trenger vi et bibliotek?

Verden sa ja. Jeg anbefaler denne boka til alle småbarnsforeldre, og til voksne som trenger å se på verden med et litt annet perspektiv og kanskje oppfatte oss selv, – i verden – på nytt. (Jeg er en av oss.)

Boka er plukket ut av Norla til å representere Norge under Frankfurt 2019.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s