sosialt

Folkeskikk og bruk (regelrett oppførsel)

For meg, er regler ganske viktige. Jeg har nok laget meg en del regler for meg selv opp i gjennom som ikke har vært bra for meg. Jeg så i Jeg mot meg med Peder Kjos en gutt med spiseforstyrrelser som laget seg veldig mange regler. Det er også typisk Asperger å forholde seg særpreget til regler.

Regler gjør at man ikke bryter loven, om man følger dem til punkt og prikke. Det finnes også en del regler ala de man finner i kategorien skikk og bruk, som gjør oss høflige og omstendelige. Det kan være regler som at man ikke sier at man ikke liker mat man får servert og at man er opptatt av å dele alt helt likt, at ingenting skal være urettferdig.

Da jeg var 13-14 år, hadde jeg med meg kalkulator på Peppes Pizza. Jeg husker at vennene mine lo av meg. Men jeg ville at regningen skulle betales helt korrekt fordelt på oss. Det var før mobilens tid med kalkulator og vipps rett i lomma. Det var den sårebare ungdomstiden der man prøvde så hardt å være noen og passe inn i flokken. I stedet ble jeg ledd av, som et utskudd.

Jeg har blitt mislikt, fordi jeg ikke vil omgå reglene og være med de andre å skulke. Jeg ble den pliktoppfyllende som ødela alt for de andre, slik at lærerne forstod at det ikke var en misforståelse men en skulk av gymtimene fra klokken tretten til femten som var annenhver mandag i åttende klasse. Jeg var jo der!

Jeg har også fått stygge kommentarer fordi jeg ikke så lett lyver på pakkens verdi når jeg har sendt noe til utlandet. Jeg må oppgi korrekt verdi, for å unngå katastrofetanker. Sånne tanker holder meg våken om natten og jeg frykter politiet og andre myndigheter, mens jeg liker russens regler om å kysse en politimann fornøyd få ei knute i lua. Det enkle er ofte det beste. Takk, Rema 1000 og gratis gull i naturen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s