asperger syndrom

Tro og bolig (for eksempel en kirke)

Jeg sitter i sofaen og ber til Gud. Neida, det gjør jeg ikke. Jeg har ikke Bibelen i bokhylla med bøkene jeg leser mest heller. Jeg har ikke holdt i en Bibel siden skoletiden der jeg analyserte Paulus sine brev. Likevel vil jeg dele noen tanker om tro.

En del av oss «aspergere» har enten en sterk tro (de som tror har har gjerne en overbevisning og går all in) eller tvert i mot et behov forså bare tro på det menneskene faktisk kan bevise at finnes. Selv om vi feirer jul, ser vi jo ikke Jesus. Det kan være et problem for noen av oss, altså gjøre det vanskelig å tro. Det er også en del fenomener vi ikke kan forklare.

Likevel fornekter jeg ikke at det finnes mer mellom jord og himmel enn vi fatter. Jeg vet jo ikke engang hva du tenker akkurat nå, og likevel tror jeg på det du forteller meg. Jeg tror at den troen, er den jeg velger å tro på. Farmoren min sa jeg kunne tro på Gud eller på det gode i menneskene. Jeg velger leserne mine, familien min og de som forsøker å hjelpe meg.

Det er likevel veldig sårbart å tro. Derfor sliter jeg med å stole på folk. Altså fordi jeg ikke VET hva de tenker, føler, tror og antar. Hele min eksistens kjennes som en dokumentert gjettelek i form av journalnotater. Jeg er analysert, men ikke fullt forstått. Jeg håper vi kan forstå hverandre bedre med tiden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s