tilleggsvansker

Korrigerende emosjonell erfaring

Mange med Asperger syndrom, har vært mobbeofre. Ikke fordi vi fortjener å bli frosset ut, men fordi vi kanskje har vært litt annerledes og lette bytter i et sosialt spill på det planet.

Når sånne som meg for eksempel har levd et liv og blitt psykisk syk, kan behandlingen jeg får være korrigerende, ny erfaring som gjør at jeg takler motgang på en ny måte enn metodene jeg før har brukt. Jeg skader meg for eksempel noe mindre de gangene jeg kjenner på en anerkjennelse etter å ha vært i terapirommet. Jeg har fått lære – og erfare -at selv om det ikke gikk så bra med vennskap tidlig i livet, kan jeg møtes med forståelse og likeverds-prinsipp nå.

Jeg ser på henne, med det mørke, lange håret. Mitt er lengre, men vi er begge kvinner. Jeg tror det betyr noe at vi har en identitet, et image, at vi er individer, mennesker, ja at jeg kjenner at jeg også er et menneske – selv om jeg fungerer litt annerledes tilsynelatende enn de fleste andre jeg kjenner. Jeg er et menneske man kan sosialisere med.

Så, kjære psykiater, jeg skjønner at du er viktig (som en klippe til og med). Men jeg med min ballast, kan også gi deg erfaring som gjør deg utrustet til å behandle andre med vonde følelser på en god måte. Derfor gav jeg og psykiater Trude Fixdal ut boka Skarpeste kniven i skuffen på Hertervig forlag i 2017. Vi har alle verdi, det har terapeuten vist meg, og jeg øver nå på å verdsette meg selv i samspill med andre.

Reklame

En kommentar om “Korrigerende emosjonell erfaring

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s