Hverdag

Fredagsfjernsyn – The Big Bang Theory fra mandag

Fredagsfjernsyn er et innlegg om noe jeg har sett på tv i arbeidsuka, selv om jeg ikke jobber men det har ingenting med saken å gjøre eller det har nettopp det for: mange av oss er engasjerte i samfunnet likevel og tven er et vindu til å betrakte.

Hver mandag sender TVNorge to nye episoder fra den siste sesongen av sitkomserien The Big Bang Theory med litt spesielle karakterer, og i front Sheldon Cooper som fremstår som en person med Asperger eller lignende utfordringer, med store interesser, fremragende intellekt og sosial manko.

Som jeg sa til psykologforeningens tidsskrift i artikkelen Autisten i oss i desember desembernummeret, har jeg som Sheldon egne «spots» jeg liker å sitte på, der jeg oppholder meg, for eksempel på sjeselongen i sofaen eller kulestolen ved siden av. Setter noen seg der, blir det fryktelig vanskelig. Don’t sit on my spot!

The Big Bang Theory er et avbrekk fra det normale livet, samtidig som den tar opp sosiale dilemmaer og utfordringer. Jeg smiler litt hver mandag. Jeg tror personer uten Asperger, synes det er befriende å høre Sheldon si rett ut det han tenker, som er sosialt litt uakseptert. Jeg som en person på spekteret, føler på en aksept for tankene mine.

Reklame

En kommentar om “Fredagsfjernsyn – The Big Bang Theory fra mandag

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s