Hverdag

TV-året 2018

Da jeg postet litterær oppsummering, ble jeg spurt om jeg også kunne lage en oppsummering av hva jeg har sett på TV av serier og filmer som jeg syns er bra. Det er veldig hyggelig å bli spurt! Så her prøver jeg å besvare.

Jeg har sett Hver gang vi møtes (TV2), et herlig, artisthyllende musikkprogram.

Jeg har sett Stories from Norway, musikalske historier, med Ylvis (TV Norge). Levende, godt gjennomarbeidet med fengende låter og humoristisk skråblikk på samfunnsaktuelle hendelser og fenomener.

Jeg har sett Jeg mot meg i NRK TV, begge sesongene med ungdommer i gruppeterapi. De rørte noe i meg. Jeg ble kjent med psykiske plager i unge sinn. Jeg kjente meg igjen i mye, men utvidet også min forståelse for andre vansker enn jeg har selv. Lidelsene fikk ansikt og ansiktene var flotte mennesker. De filmet seg til hjertet mitt.

Jeg har sett Farmen (TV2), både kjendis og vanlig, som jeg synes er godt å se på fordi det blir litt repetisjon av noe som har vært før.

Jeg har fulgt med på Skal vi danse, Norske talenter og Idol (TV2). Det er gøy å se mennesker i utvikling. Utvikles kanskje jeg også?

Petter uteligger en ny sjanse (TV2) der menneskene som filmes byr på hele seg og kjemper for tilværelsen, helt på ekte. Rusmisbrukere er mer enn bare rus, og det får Petter formidlet i samhandling med dem.

Sportslig har jeg sett fotball VM og håndball EM. Det er gøy å holde med et lag, som landslaget vårt i håndball. Dessverre gikk det ikke helt til topps. Det viktigste er kanskje å delta? Klar for guttene nå i januar.

Jeg har sett Helene sjekker inn (NRK1). Hun besøker ulike institusjoner, som akuttpsykiatrisk, asylmottak og fengsel. Jeg følte på dyp respekt for menneskene som lot henne bli kjent med seg.

Truls ala Hellstrøm (Tv2) har fått meg til å le og engasjere meg i forskjellige mattradisjoner. Mat er mer enn næring og «skumle» kalorier for mange. Heldigvis!

Jeg har kost meg med Atypical (NetFlix), fordi det er en befriende serie om Asperger/autismespekter. Det er gøy å le sammen med hovedpersonen Sam, fordi vi er ikke alene, vi har hverandre og seerne digger oss – de ser i alle fall på. Det oppstår aksept.

The Big Bang Theory på TV-Norge har også vært en serie jeg følger engasjert. Det at noen tør å være annerledes skaper en herlig komedie og jeg og de jeg har sittet med når jeg har sett, smiler fra øre til øre. Et avbrekk fra hverdagen.

Jeg har sett Alle i arbeid på TV2. Det er en serie der mennesker med ulike utfordringer som Asperger, angst, adhd og tourettes prøver å få seg en jobb. Serien viser frem store ressurser og flotte personligheter i møte med sine utfordringer. Heia!

Skavlan og Senkveld (TV2) har surret i bakgrunnen når jeg har strikket på fredagene. En fin inngangsport til helgen og avrunding av uka som har vært.

Takk for 2018.

2 kommentarer om “TV-året 2018

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s