bokanmeldse · Hverdag

Lykke – en vidunderlig listebok av Marthe Landsem

Jeg liker lister. Og jeg tenker meg lykkelig, når jeg strever. Det har Marthe Landsem gjort også. Hun har tenkt seg glad og skrevet 1001 ting som gjør henne glad. For eksempel lyden av applaus med vintervotter som er boka LYKKE sin undertittel. Boka har en egen instagramkonto. Følg deg glad, haha (klapper med hendene)!

Vi lever i et av verdens lykkeligste land, i følge FN. Men slett ikke alle klarer å sette pris på gledene eller å få øye på de mindre oppturene og det vakre i alt vi omgis. Boken gjør deg antakelig oppmerksom på fine ting og takknemlig samt den inspirerer til å lage seg egne lykkelister.

Jeg har jo skrevet en del fra før av, men det blir med dette flere. Jeg likte blant annet den ene lyden Marthe skildrer: Lyden av lukkeren på et speilreflekskamera. Det er en lyd jeg har kjær og nå smiler jeg litt ekstra når jeg fotograferer fordi jeg nå vet at jeg deler lykken med noen.

Mitt blikk for detaljer, gjør også at lykke ikke går meg hus forbi. Mange med Asperger har et særegent og påfallende slikt blikk. Marthe skriver om opplyste vinduer når det er mørkt. Åpne øynene og se hvor vakker verden er du også, med sine små finurligheter. Jeg liker å tenke at jeg er en liten finurlighet jeg også! Faktisk! Det gir en slags mening med livet, det å fylle hverdagen med små oppturer sirlig listet opp. (Teksten fortsetter under bildet.)

Boka er utgitt på Kage forlag (lesereks). Anbefales, for et pusterom og en personlig smileseanse. Det kommer også flere personlige lister, fra meg, i bloggen fremover – fordi jeg faktisk og oppriktig føler lykke/glede. 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s