Hverdag

Fredagsfjernsyn – Det jeg ikke fikk sagt

Fredagsfjernsyn er et innlegg om noe jeg har sett på tv i arbeidsuka, selv om jeg ikke jobber men det har ingenting med saken å gjøre eller det har nettopp det for: mange av oss er engasjerte i samfunnet likevel og tven er et vindu til å betrakte.

Denne onsdagen, samme onsdag som tv-montøren fortalte meg at kona er død av kreft, så jeg på «Det jeg ikke fikk sagt» med Solveig Kloppen. Dokumentarserien som består av tre  episoder, skulle egentlig være en serie der hun møter mennesker som står tett på døden – og deres pårørende. Men da Solveig i løpet av noen få uker i 2017 mistet både moren sin og søsteren sin, ble serien en personlig historie om hennes møter med døden.

Vi må våge å snakke om det. Det visste tydeligvis TV-montøren som i løpet av en halvtime effektiv installasjon fikk meg til å føle at jeg virkelig hadde møtt et nytt menneske – en person jeg kommer til å huske. Solveig Kloppen er en programleder og journalist jeg ser opp til. Å få se henne i en utfordrende livssituasjon, gjør henne enda mer levende. Kanskje kjenner jeg Solveig litt også nå?

Solveig er en del av samfunnet vårt, med samme utfordringer i møte med sykdom og død som så mange andre i Norge. Moren har kreft, og jeg tror dette programmet er en viktig tankevekker og et bevis på at man ikke er alene i kampen og sorgen, i god sendetid på TV2. Dette er sterkt, nært, nakent, usminket, vakkert og ekte. Første episode (onsdag 9. januar) tok oss inn i rollen som pårørende til hennes foreldregenerasjon, mens det senere blir et brått møte med døden når søsteren dør. Jeg følger med til uken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s