sosialt

Styrke det sosiale (FuelBox)

Innlegget er sponset.

Det er ingen hemmelighet at sosiale forhold er noe jeg sliter med. Jeg har gode relasjoner, men ser at jeg har en del igjen å gå på. At jeg kan gjøre noe mer selv for å bevare relasjonene. Problemet mitt, er at jeg ikke synes det er så lett å innlede den gode samtalen. Jeg spør mye om hva folk skal ha til middag, og det er i grunnen greit for meg. Jeg trenger ikke vite om andres følelser.

Men så kom jeg til det faktum, at jeg feide andres følelser under bordet, ignorerte dem, og mistet venner. Da tenkte jeg at jeg burde begynne å verdsette en god dialog der jeg både lytter og uttrykker meg muntlig, ikke bare skriver meg bort og ned bak en skjerm. Der kommer FuelBox inn i bildet.

FuelBox handler om å bringe mennesker sammen, der man møter hverandre ansikt til ansikt. Med FuelBox – en boks full av spørrekort – innledes gode samtaler som utvikler og styrker enkeltindivider, relasjoner og organisasjoner. Ideen er at vi deler tankene våre om de samme spørsmålene; at alle kommer til ordet og gir hverandre innsikt.

Det er nærvær, forståelse, tillit, samhold og tilhørighet som kommer til uttrykk om vi lytter til hverandre. For meg er det en aha-opplevelse at andre verdsetter vennskapet til meg, og kan trives med å snakke sammen med meg om ulike temaer. Jeg kan stolt si at jeg også kjente på å være glad i noen da jeg pakket opp boksen min og tok ut kortene. La oss «FuelBoxe!»

FuelBox kommer i forskjellige versjoner: For privatpersoner, det offentlige og bedrifter. Jeg har tidligere prøvd boksen utarbeidet med Spiss spesielt for mennesker med autisme og de dem omgås, men nå ville jeg tilnærme meg helt normale vennerelasjoner og tok for meg FuelBoxVENNER. I den finner du spørsmål som: Hva er det fineste en venn har gjort for deg? Hvem er din klippe? Hva setter du mest pris på med meg?

Jeg vil invitere deg inn i den gode samtalen. Jeg vil dele en dialog som begynte med usikkerhet. Jeg spurte: Skal vi prøve denne? Jeg satt i stolen min uten å vite hva jeg kunne si for å bryte isen. Personlaet, to flotte mennesker jeg ikke kjenner så godt enda, responderte med å trekke kort fra de ulike kategoriene spørrekortene er delt inn samlet i boksen. Samtalen sluttet i latter. Det var deilig! Endelig, endelig følte jeg at jeg levde og var en del av fellesskapet.

Vi var en likeverdig «vennegjeng» der alle vi tre individene hadde like mye å tilføre samtalen. Vi kom innunder huden på hverandre, uten at det kjentes forbudt eller feil. Det var helt lov, og innenfor. FuelBox brøt isen og barrieren mellom bruker og personal. Det var spørsmål om alt fra hobbyene våre til hva eksene hans mente om han. Det var invitasjon til å dele hva det viktigste foreldrene våre har lært oss og hvordan en vanlig morgen ser ut. Altså en herlig blanding, men mer en spenstig smoothie enn en grumsete grøt. Boksen gav svar, som vi alle kunne bidra med.

FuelBox har versjoner for par og familie, i tillegg til denne boksen jeg forteller fra i dag – FuelBoxVENNER, som du kan bestille direkte fra nettsiden deres. Dette er en fin gave til noen du er glad i, da den gir glede og styrker relasjonen, kanskje din relasjon til den du introduserer den for? Jeg skal «FuelBoxe» med personalet som noen slags venner, så blir vi bedre kjent og jeg står sterkere i min sosiale identitet.

4 kommentarer om “Styrke det sosiale (FuelBox)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s