Hverdag · tilleggsvansker

1 av 1200 (hos fastlegen)

Jeg har alltid visst at fastlegen jeg har, er populær. Jeg ante også kanskje at listen hans var full. Men jeg visste ikke at den bestod av meg og ellevehundreognittini andre. Via helsenorge.no fant jeg ut slik interessant informasjon, som satte meg selv i et perspektiv. Jeg forstod også brått at jeg åpenbart tar mer plass enn nesten alle disse andre. Hver uke kommer jeg til han og får behandling.

Gjør jeg han til en bedre eller dårligere fastlege for de andre? Jeg gir han trening i å sy, men ikke alle har så bruk for den ferdigheten. Kanskje bare forsinker jeg han og gjør arbeidshverdagen mer stressende. Stress kan gå utover dialogen med andre. Det skremmer meg.

Samtidig vet jeg at jeg trenger legehjelp for å mestre hverdagen min, en livbøye, Er jeg verdig tiden det tar dem, i år ut og år inn? Liker fastlegen meg som pasient? Får han øye på dette mennesket på listen med 1200? Er jeg en person for han, der jeg sitter sårbar på benken med papirduk oppå?

Jeg må bare håpe, at jeg ikke virker deprimerende inn. De fleste drar bedre nytte av en fastlege som trives i jobben sin. Det tror jeg min gjør, enn så lenge. Jeg prøver å være frisk nok til å kunne håndteres i en travel fastlege-hverdag. Han sa takk for i dag til meg, og jeg prøvde å smile. Takk for konsultasjonen skriver jeg, og ja – vi sees neste mandag.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s