Uncategorized

Ulldrømmer (tips fra en som ikke alltid får sove)

Jeg vil gjerne sove om natten. Fordi jeg frykter å ligge søvnløs, har jeg noen teknikker for å sove godt om natten. Jeg teller ikke bare sauer. Jeg lager meg drømmer som er myke og trygge med å trygge meg selv og den som våker over meg.

Jeg fører en tilsynelatende uinteressant samtale med nattevaktene. Vi snakker om hva han spiste til middag. Hvis han ikke har spist middag, blir jeg veldig opptatt av hva han har med i bagen sin. Når jeg har sikret meg at nattevakten har næring nok til å føle seg OK gjennom natten, begynner jeg å falle til ro. For eksempel Safari-kjeks.

Mange med autisme faller lettere til ro med et vektteppe som kuledynen er. I tillegg til å sove med en Protac kuledyne strammer jeg et ullpledd rundt kroppen min, inntil pysjamasen.

Jeg ligger litt på begge sider, slik at det blir en balanse før jeg kan sovne på den høyre. Jeg passer på å tisse før jeg legger meg og å ha en god pysj så jeg ikke fryser. Du synes kanskje jeg er litt direkte og ærlig, men jeg er i alle fall ikke naken på ordentlig, altså fysisk. Jeg får nemlig ikke til å sovne uten klær. Jeg sover også med ulltøfler. Teksten fortsetter under den barnslige illustrasjonen min.

.ulldrøm

Når jeg ligger sånn og ser på sauer som rocker vilt og lykkelig, prøver jeg å huske at det bildet er like reelt som de skumle marerittene som jager meg opp. Drømmene jeg dikter før jeg sovner, er like verdifulle eller betydningsfulle, for det er sånn drømmer er. De lever bare med oss, de er ikke noe som egentlig inntreffer. Derfor skal jeg ikke engste meg om jeg våkner av mareritt, men bare forsikre meg om at klokken ikke er mer enn at jeg trygt kan sove videre. Så snur jeg meg kanskje. God natta.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s