bokanmeldse

Det ingen tør å si

Jeg har lest en diktsamling av Silje Engbråten, debutanten født i 1980 fra Tvedestrand. Hun er ikke bare en forfatter. Hun er også en banebryter. Hun våger å skrive om noe svært tabubelagt i diktsamlingen «Bestefars lange armer.»

Diktene handler om å overleve og leve videre etter seksuelle overgrep. Boka skriver seg en plass inn i hodet mitt, der jeg får økt innsikt i noe jeg aldri har opplevd selv. Jeg lærer å kjenne barnet som blir misbrukt av at menneske som stod det nær. Øynene mine står på vidt gap, som om jeg har fått et sjokk. Jeg er overrasket og opplyst.

Boka viser at det er mulig å leve etterpå. Og å faktisk sette ord på det som gjør så ubeskrivelig vondt. Det handler om å håpe, på et bedre liv, og å faktisk mestre det. Som boka begynner; dette er en fortelling med to historier og begge har en lykkelig slutt – sånn tenker jeg på boka som et håndfast bevis på at det er verdt å våge å si det man blir bedt om å tie om. Anbefales.

Silje Engbråten jobber til daglig som norsklærer ved Porsgrunn videregående og er også nestleder i Mental helse Skien. Hun holder foredrag om barn, unge, seksualitet og traumer. Jeg tar av meg hatten, bøyer meg i støvet og hyller en debut.

Forlag: Liv forlag (anmeldereksemplar).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s