Hverdag · Ordtak · samfunn

Fredagsfjernsyn: Våge å være

«Helsesista» – Norges store helsesøster-fenomen, Tale Maria Krohn Engvik (39) – får i dag sin egen TV-serie på TV2 (19.30) og Tv2Sumo (når du vil).

Tale jobbet som helsesøster på fire norske videregående skoler da hun i 2017 bestemte seg for å si opp jobben og bli helsesøster på det sosiale mediet Snapchat isteden. Hun når opp til 150.000 mennesker på kontoen daglig. Hun deler stories om sex, kropp, psykisk helse og tematikk de unge er opptatt av.

Hun vil vise frem hvor fine og reflekterte ungdommene våre er, så jeg på God morgen, Norge. Ungdommen skal igjennom problemer, så det er viktig å snakke om dem. Med dem. At de vet at de kan komme å snakke uansett hva. Det handler om å øve på å snakke om det som er vanskelig, så det ikke blir vanskelig å snakke om.

Hun vil fortsatt være på Snapchat som «Helsesista», men kommer nå også på TV der hun skal hjelpe ungdommen til å våge å være, bryte ned tabuer og være tilgjengelig, kort sagt. Helsesista skal kommunisere på ungdommens språk, men jeg kjenner at også jeg vil se, lytte, og lære. Kanskje kan jeg jeg også nå ut til andre på en måte som opptar folk. Det handler om å våge å være – sammen om livet.

havfruerBLOGG
Fredagsfjernsyn
er et innlegg om noe jeg har sett på tv i arbeidsuka (gjør et unntak i dag – det er noe jeg skal se i dag), selv om jeg ikke jobber men det har ingenting med saken å gjøre eller det har nettopp det for: mange av oss er engasjerte i samfunnet likevel og tven er et vindu til å betrakte.

Reklame

En kommentar om “Fredagsfjernsyn: Våge å være

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s