tilleggsvansker

Jeg var så opptatt av å dø, at jeg ble skoleflink for å gjemme meg i mengden

Noen mennesker, er så flinke at de ikke blir sett. Og får noen øye på dem, er det uten et snev av bekymring i blikket, mellom øynene. Jeg snakker om de skoleflinke, gjennomsnittlig men gode ungdommene. De som surfer gjennom skolesystemet som pliktoppfyllende, faglig sterke og tilbaketrukne/sjenerte.

Da jeg var en sånn ungdom, var det veldig mye tryggere å være skoleflink enn det motsatte. Jeg ble jo ikke sett, lagt merke til og tatt hensyn til når jeg ikke hadde behov for hjelp med fag eller lekser. Jeg som til tider ikke ville leve, fant noe trygt med å bare være en slik pliktoppfyllende person. En person som ikke vekket bekymring.

Jeg gikk med selvmordstanker og hørte på musikk om personer som hadde tatt livet sitt. Jeg studerte leksikon der jeg leste om spiseforstyrrelser, angst og depresjoner. Det var min hemmelige, store interesse. Det å holde det destruktive inni meg ved like, men utad ikke vise tegn til forverring.

Det gjorde meg selvsagt ikke godt. Men den ytre fasaden som skoleflink og problemfri og hemmeligholdet dette innebar var nødvendig for å ikke dø fysisk, bare oppleve et følelsesmessig tap. Tross alt var det mer håndterlig for skolen jeg gikk på enn å skulle arrangere begravelsen jeg stille planla. Ingen måtte se at jeg ville dø, jeg taklet ikke å skulle bli avslørt. Jeg måtte bare holde det gående med seks i norsk.

Det var skamfullt å ha tankene jeg bar på, men jeg klarte ikke rive meg løs fra dem. Jeg kunne ikke bli frisk og glad igjen, bare usynlig og langsomt selvødeleggende. Dette og den påtatte rollen er en del av min historie, før jeg ble for syk til å tilpasse meg skole/studiehverdagen. Jeg håper dere som leser, holder øynene åpne. Det kan være livsviktig at sånne som meg blir sett i startgropa med psykiske problemer.

Hvervenbukta6BLOGG

En kommentar om “Jeg var så opptatt av å dø, at jeg ble skoleflink for å gjemme meg i mengden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s