Hverdag · samfunn

Bestemors barbiedukke

Barn vokser opp og ser Barbie i bestemors hus. De nette, velkledde plastkroppene som jeg tror det tar lenger tid å bryte ned et et menneske. Barbie kom for å bli, og nå vil hun leke. Det er tretti år siden sist, der hun står til pynt og bare er vakker og veildreid sammen med andre pyntegjenstander og interiørdetaljer. Små barn faller for detaljer. Jeg faller for små barn. Noen ganger. Jeg vil skjemme dem bort!

Det er fint med leker som varer. Vi har lego fra jeg og broren min var små. Jeg har Barbie-dukker på loftet også, litt mer moderne utgaver enn du sikkert finner i bestemors hus men –  poenget mitt er egentlig, at om vi tar vare på tingene (og kloden vår) kan leker vare i mange titalls år, som bestemor så tydelig beviser for oss yngre, travle forbrukere.

Hvis man derimot kaster de i søpla og naturen, er vi ille ute. For, å bryte ned plast kan ta mye lenger tid enn å bryte ned et menneske. Jeg heier på Finn.no, gjenbruk og bestemors ivaretakelse av de små gjenstandene som bringer så mye glede – uten at man alltid må kjøpe nytt. Det betyr ikke at jeg ikke vil kjøpe nye ting også, men å nyte godt av det man allerede har i tillegg er en gode og bonus.

(Jeg ønsker meg en bestemor.)

summer-3203207_1280
Fotografi av Anna Prosekova fra Pixabay

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s