asperger syndrom · tilleggsvansker

Å snu hele livet på hodet

Mens jeg har vært syk, har reglene mine strammet seg til. Jeg klarer ikke håndtere potensielt farlige gjenstander eller ha tilgang på mange medisiner. Jeg har regler som forbyr knusbare, unødvendige ting. Jeg har regler som begrenser sosial tilstedeværelse.

På et tidspunkt, ble det likevel et vendepunkt. Det handler om å kjenne sanseapparatet sitt, det som er så tilgjengelig, godt nok til å gjøre en tilpasning. Eller helomvending om du vil. Det handler om å ikke bli overveldet, men i stedet være forberedt.

Jeg kan i dag, tilpasse meg at andre mennesker ikke har de reglene jeg har for meg selv. Jeg kan se på at de har briller jeg helst vil knuse, midt i synsfeltet mitt, eller har en porselenskopp på vei mot munnen, så midt i ansiktet. Teksten fortsetter under bildet.

Jeg kan la alt dette passere. Fordi, jeg valgte livet (vakkert som en svane). På et tidspunkt valgte jeg livet jeg var så redd for å leve. Ikke fordi jeg har det fantastisk eller har håp om en bedre framtid, men fordi jeg tross alt er et menneske som har fått dette livet her på jorden. Det er ikke bedring, men tilpasning – et ord jeg virkelig verdsetter betydningen av.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s