Uncategorized

Når ingen forstår – hvordan gjøre seg forstått?

Jeg har noen favorittbøker. Det rød treet av Shaun Tan er en av dem. Jeg bruker et bilde fra den boka, som illustrasjon til dagens innlegg og inspirasjon til å gjøre meg selv forstått.

Jeg har faktisk et eget ansvar. Jeg kan ikke gå rundt å tenke at folk skal forstå hvis jeg ikke gir dem en mulighet til nettopp det. Jeg må fortelle hva jeg tenker på og si fra hvis det oppstår situasjoner som gjør at jeg føler meg misforstått. Først da, kan jeg få mulighet til å være noe mer og annet enn et misforstått individ.

Mye av arbeidet jeg legger ned hos psykiateren har som mål at jeg skal kommunisere, i stedet for å lukke meg inne som igjen noen ganger fører til noe så destruktivt som utageringer. Noen tror kanskje jeg er stolt når jeg skriker ukvemsord til andre, men det er jeg ikke. Det har bare eskalert og blitt så ubehagelig at jeg handler irrasjonelt. Det er ikke berettiget, eller jeg mener – jeg føler meg ikke berettiget – men jeg mangler ord til å kommunisere før det har nådd slike følelsesmessige store høyder. Eller fall, om du vil.

Kanskje ligger jeg på gulvet og gjemmer hodet mitt. Da forsøker noen å nøste tak i hva som skjedde, andre igjen later som om de ikke ser meg. Om jeg bare kunne forklart, da hadde vi kanskje kunnet unngå denne nedverdigende situasjonen en annen gang.

Derfor øver jeg meg på å snakke. Og jeg viser med ord og bilder hva jeg føler, for de som leser bloggen min. Jeg tror det har verdi, for noen der ute. Jeg tror ikke jeg er eksepsjonell, men et menneske meg komplikasjoner andre kanskje kan dra nytte av. Jeg håper det.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s