foto · Hverdag

Å oppdage verden med kameraet

Jeg har en fotointeresse, men det var faktisk først på fredag 12.04.2019 jeg våget meg på å justere fokus helt manuelt.

Da lå plutselig en helt ny verden tilgjengelig for meg. Takk til min fotovenninne som inspirerte meg til å ta skrittet helt ut – og inn igjen til redigering etterpå. En sånn sann venn som møter meg der jeg er og knips vi er et bilde.

Jeg fokuserte med fingrene som verktøy rund på objektivet der kameraet ikke klarte å stille fokuset skarpt. Det ble lykke for meg.

Gul lykke, og hvite veis.

Med ønsker om en uoppdaget verden som kan oppdages, av oss som lever. Jeg lever og det er dette som er kjerneverdier om våren nå, for meg:

«Spirende liv, en familie jeg elsker og venner som åpner opp og vider ut horisonten.»

2 kommentarer om “Å oppdage verden med kameraet

  1. Kjære Helene, – nå har jeg lest meg gjennom de siste ukene av bloggen din. Så mange vare og fine innlegg. Har lyst til å kommentere dette siste, om fotografering. Du har vært en god fotograf i mange år, med blikk for detaljer og stemninger. – Jeg lever sammen med en mann som alltid har tatt bilder, og mye av det du har skrevet om fotografering, det kjenner jeg igjen hos han. Blant annet sier han at det han fokuserer på gjennom kameraøyet, det blir en liten verden i seg sjøl. Og at ved å bruke lyset, skyggene, kanskje filter, kanskje et ekstra objektiv osv, – kan han oppdage «nye verdener» hele tida. Jeg skjønner slett ikke alltid hva han snakker om, men du gjør nok det. En ting har jeg imidlertid skjønt, og det er at det alltid er mer å lære, mer å utforske. Vel, – det jeg egentlig vil fram til, er at du er en dyktig fotograf, og det skinner igjennom at du har stor glede av å fotografere! Klem fra meg!

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s