Hverdag

Enig at hund er bedre enn tamagotchi

Jeg ønsket meg en gang en tamagotchi. Jeg var fjorten, hadde en Cocker Spaniel, venninna mi hadde tamagotchi. Der og da, var tamagotchien stempelet for å være kul.

Men å være eller ikke være, var det hunden som egentlig sørget for. At jeg ble værende. Gav meg et sted å gråte, et sted å le, noen å gå sammen med når jeg ikke var kul nok til å henge med jevnaldrende på to bein.

Mange med Asperger har stort hjerte for dyr. Jeg er et godt eksempel. Timene hos psykiateren min, bruker jeg på å mase om tillatelse til å skaffe meg en valp. En sånn som lever, ikke bare en digital utgave/en moderne app. Jeg trenger kroppsvarmen, den logrende halen, øyne jeg tør å møte med blikket mitt.

I serien Superhundene på NRK i vinter fikk personer med behov for en hund i hverdagen, en hund som ble omplassert til dem og trent litt opp til å møte hverdagens utfordringer sammen med eieren. Det er en serie til å bli hjertevarm av.

Mitt hjerte bjeffer, for hund er kulere enn tamagotchi. Og jeg er kul nok, nå. Jeg er 35 år og endelig trygg nok på meg selv til å vite at hundehold er veien å gå, veien til livet om du vil. Det er nemlig kulere å gå tur med en firbent venn enn å vandre hvileløst i sykehuskorridorer (selv om man kunne hatt en tamagotchi i lomma.)

Et bilde fra i fjor av meg og en hund som var besøkshund på meg på onsdager.

4 kommentarer om “Enig at hund er bedre enn tamagotchi

 1. Hei, du!
  Jeg leser bloggen din, nesten hver dag, og du skriver utrolig godt! Sterkt og vakkert!

  Jeg har ikke Asperger. Men jeg vet mye om hvor vanskelig livet kan være. Jeg har vært innlagt på psykiatriske avdelinger i 10 år, her og der, for det meste på tvang. Til slutt ble jeg plassert på en tung, langtidsavdeling for schizofreni. Der skulle (måtte) jeg være, og fikk innvilget plass i veldig mange år.

  Men. Jeg fikk meg en valp. Jeg fikk ha henne på avdelingen noen dager, og etterhvert netter, i uka. Jeg begynte å sove om nettene. Jeg fikk meg en trofast venn, og hun elsker meg. Uansett. Det gir selvtillit! Det er det beste som har skjedd i livet mitt. Nå har jeg flyttet hjem, jeg går litt på skole og klarer meg for det meste selv. Det kan jeg nok takke hunden veldig mye for!!

  Jeg håper du får deg en hund! Det er en uvurdelig støtte i hverdagen!

  Stå på!

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s