asperger syndrom

Ikke en typisk hjerne

Det er vanlig at mennesker skjønner hvordan de skal være i det sosiale spillet, hvilken rolle de har og hva som er adekvat å si. De som har Asperger, har det kanskje ikke like intuitivt inni seg, siden de har en hjerne som fungerer litt annerledes. Men når en person med Asperger lærer seg diagnosen sine trekk, evner vi ofte å tilpasse oss. Som blomster om våren tilpasser seg lyset. Teksten fortsetter under bildet.

Diagnosen forsvinner ikke og vi blir veldig slitne, men utad virker vi mer fungerende. Det er kanskje også derfor Asperger regnes som høytfungerende autisme. Videre er det slik at diagnose forteller om begrensninger, og glemmer styrkene en utypisk hjerne byr på. Teksten fortsetter under bildet.

Jeg spør folk hvordan de har det, slik andre spør hverandre. Men det som er litt morsomt og rart å tenke på, er at jeg virkelig lurer når jeg spør. Jeg mener alt jeg sier for jeg synes det er så vondt å late som, så jeg legger sjelen min inn i spørsmålene og blir veldig avhengig av at vedkommende svarer oppriktig og ikke bare avfeier med en høflighetsfrase. DET synes jeg er et hyklersk samfunn, der menneskene bare lyver til hverandre i et forsøk på å være sosialt korrekte.

En kommentar om “Ikke en typisk hjerne

  1. Frem til 50-tallet hadde alle befolkningsgrupper omtrent de samme sosiale spillereglene. Men fra 60-tallet endret dette seg gradvis til det multikulturelle samfunnet vi har idag. Nå har vi et helt spekter (pun intended!) av subkulturer som alle har sine egne sosiale normer og kommunikasjonsmåter, Det medfører at man ikke lengre kan stole på intuisjon alene som et adekvat verktøy for å forstå hva som er forventet i enhver situasjon, men må anvende kritisk tenkning i tillegg.

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s