tilleggsvansker

Velkommen tilbake

I dag var det Distriktpsykiatrisk senter (dps, poliklinikk) igjen, og denne dagen uten vikar eller stedfortræder. Jeg skulle til min faste, men nokså nye behandler for meg. Vi skal jobbe sammen i høst. Velkommen, fra sommerferie.

Jeg hadde forberedt et dokument, som vi kunne ta utgangspunkt i. Det er mye som plager meg for tiden. Likevel kjemper jeg hver dag for å fungere i samspill med personal i bolig og behandlere (fastlege og psykolog og psykiater), venner og familie. Jeg er jo ikke alene, og mange prøver å hjelpe meg med lee prosjektet.

Det som plager meg, kan ikke trylles bra igjen. Det har med relasjoner og følelser og avvisning og lengsel etter å ikke være mer. Det er så mye som strammer seg til og gjør meg svak og maktesløs i mitt eget hode, i min egen kropp.

Men det kan hjelpe litt å snakke om det. Sette ord på kaoset, få et objektivt blikk, et overblikk. Slik at jeg får hodet over vann. (Selv om jeg liker svømmeturer, er det grense for hvor dypt vann jeg klarer å flyte i, uten en mental redningsvest). Sikkerhetsnettet holder delvis til på dps. Jeg samarbeider, for jeg er pliktoppfyllende og trofast i mine relasjoner, i dag mellom pasient og profesjonell.

Psykologen min, var det Ok å være tilbake? Jeg er så usikker på meg selv at jeg søker bekreftelse til og med her i min egen blogg. Men igjen, jeg spiller med åpne kort. Åpenhet er et viktig stikkord for vellykkede behandlingsløp. «Takk for timen, vi sees neste uke, samme tid.» Det er godt å kunne si, selv om jeg også er veldig selvstendig og litt sky av natur der jeg holder problemene mine inni meg mye.

Men man må utfordre seg for å kunne skape forståelse hos andre, også fagpersonell, og til å kunne jobbe mot felles mål. Sier jeg ingenting er det heller ikke stort andre får gjort i samarbeid med meg. Ærligheten blir mitt ansvar og viktige verktøy for å fortsette livet, litt til.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s