anoreksia nevrosa

Hva livet handler om

I «God sommer, Norge» i går var det en datter på tretti som hadde mistet moren sin i bulimi og anoreksi. Det var sterkt for meg å høre om et annet menneske med så mye tvang i seg. Jeg sendte et hjerte til de jeg er glad i, da innslaget var over.

Anoreksi handler om en alvorlig spiseforstyrrelse. Det handler ikke bare om vekt og kalorier og tall og tynnet. Men det er symptomene. Noen ganger blir de så etset inn i personligheten min, at det kjennes ut som det er hele livet.

Alt kretser rundt tematikken, og jeg må trosse angst for å spise. Jeg er likevel flink til å følge kostlisten min, i frykt for å motta tvangsernæring. Derfor spiser jeg heller mot min vilje, så jeg får ha et ord med i laget. En hånd på rattet.

Det er vanskelig å finne balansen. Mellom frisk og syk, og levende og død. Altså, jeg mener, det er vanskelig å leve når man har en alvorlig sykdom eller fler. Samtidig så kjenner jeg jo virkelig at jeg lever, med ups and downs.

Jeg kjenner meg stor hvis ikke klærne kjennes for store. Alt kretser rundt liten og stor, tynn eller tykk. Ikke fordi jeg egentlig bryr meg noe særlig om folks utseende. Det har bare blitt en måte å fungere på. Et slags kompromiss i en uoversiktlig verden.

I denne verden, finnes jeg. Jeg puster og smiler og fotograferer og ler. Jeg har noen venner, selv om det ikke er så mange. Jeg har en familie, selv om jeg ikke har stiftet min egen og jeg er født inn i en liten sådan. Jeg har mennesker som elsker meg. Jeg elsker dem tilbake. Kanskje er det nok, til å klare å stå opp. På sånne skjøre bein, og en dag kanskje finne balansen og vinne kampen. For å overleve.

Jeg kommer nok, alltid til å være anorektisk. Anoreksien sitter i marg, bein, hjerte og hode. Beklager! Men jeg håper, håper, håper jeg kan leve med sykdommen, sånn for dem jeg er glad i. Og litt for meg selv.

Fjærlett motiv.
Reklame

2 kommentarer om “Hva livet handler om

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s