asperger syndrom · skriving

Fremtidens forståelse

forside-2

Jeg har skrevet barnebok sammen med Torill Fjæran-Granum i Spiss forlag. Dette er min første bok som ikke handler om meg. Likevel kjennes den kanskje enda viktigere å spre. Den er til alle barna. Til de som selv har Asperger eller autisme, eller går på skole med noen med diagnose eller kanskje har et søsken.

En barnebok om å være annerledes og lete etter fellesskap.

I boka, møter du Adrian som elsker å gå i dyreparken, og Dino-Dani, en ung brachiosaurus på leting etter en familie å tilhøre. Både Adrian og Dino-Dani synes at menneskene kan være vanskelige å forstå, Dino-Dani fordi han er ny i en ukjent verden og Adrian fordi han har Asperger syndrom. I løpet av boken møter de to vennene mange dyr og mennesker som hjelper dem å finne ut av hvor en skapning fra fortiden skal leve i nåtiden. Det er en bok om tilhørighet og forståelse.

bok eks 1

Tegninger av Hedda Gjesti Tjäder gir liv til persongalleriet og dyreuniverset, og noen av tegningene har Torill brukt i fotomontasje for å illustrere enda tydeligere. Her leser Torill høyt. Det kan du også gjøre!

dinolesingBLOGG.jpg

Boka er beregnet på barn i førskole- og barneskolealder og tar opp viktige tema som mobbing, kjønnsroller, å være annerledes og hva en familie kan være, i tillegg til det å ha autisme eller Asperger syndrom. Den er derfor godt egnet som utgangspunkt for samtaler og jobbing med disse temaene i barnehagen, skolen, hos behandlere, hjemme og andre steder det måtte være aktuelt.

Boka kan du skaffe deg eksemplarer av her. Pris 250;-

Reklame

En kommentar om “Fremtidens forståelse

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s