samfunn

Så dro de på ferie (menneskene som forlater dyra sine)

Innlegget er illustrert med sponsorat Dyrebeskyttelsen.

Sommeren er over. Vi går inn i september og en ny arbeidsuke for mange. Tilbake kan Dyrebeskyttelsen fortelle om nye rekorder av feriedumping. Det blir flere og flere hjemløse dyr. De sier det er trist, men at trenden er tydelig. Derfor vil jeg i dag skrive et innlegg om hvordan man kan planlegge ferie MED dyr. Jeg pakker bagen og legger på tankereise.

dyresbeskyttelsen1BLOGG

Tankereiser er gratis, og jeg kan dra hvor jeg vil. Men dette fungerer selvsagt ikke med mindre man er en skikkelig drømmer, de fleste vil jo gjerne oppleve selv. Derfor er dette en tankereise til reelle ferier. Som man kan ha MED dyr. La oss ringe og booke.

En dyrevennlig ferie, forutsetter at man har tilgang på kaldt vann og dyremat og luft, at man ikke stenger dyret inni en varm bil, at man noen ganger velger Norgesferie hvis man ikke har vaksinene som skal til for en utenlandstur osv.

dyrebeskyttelsen2BLOGG

Jeg trives godt på hytter. Det har hunden min bestandig også gjort. Med mulighet for bad i sjøen, skyggeplasser inne og ute, egen redningsvest hvis hun har vært med på båttur osv. Det kan være veldig fint!

At hunden eller katten eller et annet dyr kan trekke seg tilbake og få ro er også viktig. Det handler om at ferie kan være en sosial arena for oss mennesker, som kan bli litt mye for dyret. Det er også fint å tenke på at dyr og barn bør ha tilsyn når de er sammen.

durebeskyttelsen4BLOGG

Men man kan også ta vare på dyra og være gode dyreholdere, selv om man må reise vekk fra dem innimellom. Det finnes både gode kenneler, kattehotell og familie eller naboer som kan gjøre en god jobb og være et hjem eller en passer for dyret ditt. Det krever bare litt planlegging, slik at man vet at noen er der når man selv er borte. Det er IKKE å dumpe, men å plassere for god dyreomsorg.

Å ta ansvar for at dyret har det godt når de enten er med på ferie eller er igjen hjemme/på kennel ol. krever en prioritering og er kanskje en utgift. Den må man ta med i beregningen når man vurderer om man har råd til en ferie. God tur!

En kommentar om “Så dro de på ferie (menneskene som forlater dyra sine)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s