Hverdag · tilleggsvansker

En dusj i uka

Mange dusjer hver dag. Noen dusjer flere ganger om dagen. Jeg dusjer en gang i uka. Jeg stresser meg opp før det, så noen ganger dusjer jeg en dag før ukeplanen tilsier. Derfor dusjet jeg i går.

Det jeg vil fortelle om, er den gode følelsen når det er gjort, og varme, myke klær er tatt på over en sliten, kald kropp. Da er det noen ganger godt å leve, når jeg er ferdig med dusjen og tvangstankene rundt å skade meg selv som hamret løs i går. Jeg klarte å være rasjonell og få dusjen unnagjort, og da jeg gredde håret i speilet hadde jeg nok å fokusere på. Til å klare noen dager til, før jeg eventuelt må komme til skade.

Det er nok dette som gjør dusjingen slitsom, sammen med kroppsbildet. Tynn, tykk, passe, syk, frisk, i forandring? Jeg ville ikke hatt overskudd til å leve om jeg hadde dusjet hver dag. Det er jeg ganske sikker på. Jeg er likevel renslig og opptatt av å holde på rutinen, ikke la det skli ut, selv om det koster. Å sette seg ren i stolen etterpå, var en gevinst. Og jeg var vinneren.

Reklame

3 kommentarer om “En dusj i uka

  1. Jeg sliter veldig med å dusje, holder meg ren men får angst og klaustrofobi og hater å bli våt. Men det er en stor seier hveer gang jeg klarer det. Vet hvor vanskelig det kan være så forstår hvor sterk du er ❤️

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s