Hverdag

Sortere og ordne

Mange med Asperger (og også en del mennesker uten diagnose), finner ro i å kategorisere. Jeg er en av dem. På lageret mitt, les den lille inne-boden, er Pepsi Max plassert etter holdbarhetsdato. Jeg hamstrer også, for å ha et slikt lager. Det gir meg glede! Og i dag, mens andre har lørdagsgodt, nyter jeg at alt er som rutine. At alle dager er like, matmessig. Jeg er ikke så ivrig på variasjon, selv om jeg riktignok vurderer å endre litt på kostlisten min hvis jeg får mulighet.

Det med at det er fast tid jeg spiser på, og drikker på, gjør at jeg har full kontroll over lageret mitt. Og alt det inneholder. Jeg kjenner også til næringsinnholdet i alt jeg inntar. Jeg dokumenterer ned forbruket av drikkevarer. Jeg har et dokument jeg har skrevet inn alt jeg drikker siden januar 2019. Det kommer jeg aldri til å slutte med. Det har blitt en daglig rutine, og en trygghet for funksjonsnivået mitt. Noe som lar meg mestre. Litt mer balansert, og stolt, legger jeg meg om kveldene, når jeg vet at alt resterende står der det skal. Sortert og i orden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s