samfunn

Psykisk vold (når noen er annerledes)

Jeg har lest litt om psykisk vold (#vågåvære). Og slik jeg har skjønt det, er mobbing også en form for psykisk vold det å mobbe andre, kalle dem dårlige ting, gjøre at dem mister troen på seg selv fordi de er annerledes, er ikke bare skadelig men ulovlig.

Jeg var kanskje annerledes, men det gav ingen rett til å slå meg i ryggen, dytte meg på gulvet eller kalle meg gutt og anorektisk (før jeg var det). Jeg var bare en sårbar jente, som det var lett å psyke ned.

Jeg kunne ønske det ble bra igjen, som voksen. Men noe i meg vi for alltid være fjorten år og engstelig. Så mens jeg kjemper for å stole på meg selv, håper jeg andre ungdom som kaller andre som er annerledes enn dem nedsettende ting, våger å binde vennskap og vise hverandre respekt i stedet for.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s