bokanmeldse · Hverdag

Livet er stort

Jeg har lest en gjenkjennbar praktbok, av Lisa Aisato, illustratøren som også kan skrive (Kagge forlag, 2019, anmeldereksemplar). Det er en gjennomillustrert bok med noen av hennes beste tegninger samt en del helt nye, som bærer til tittelen Livet. Og jeg mener, som Odd Børretzen sa; livet det er svært. Aisato har tatt for seg stadiene fra barndom til alderdom.

Mens hun skildrer livets epoker, illustrerer hun menneskenes håp, drømmer og redsler. Den livsbejaende teksten forteller med få ord, sammen med bildene. Noen ganger har ordtaket rett: Ett bilde sier mer enn tusen ord. Men ordene her, har likevel en enorm formidlingsevne der de står så nakne sammen med sårbare, kjærlighetsfulle bilder.

Boka er delt inn i seks kapitler fra livets ulike stadier: Barndommen, ungdomstida, voksenlivet, familelivet, midtlivet og alderdommen. Alle epokene har med seg utfordringer og gleder. Jeg føler meg glad og rørt når jeg leser, og bildene og setningene treffer meg, ned til detaljnivå. Som å huske første gangen man blir tilbudt kaffe (som om man var en av de voksne).

Dette er en bok som jeg tror treffer mennesker i alle disse fasene. Det er derfor en bok som egner seg under juletreet i år, uansett alder på mottaker. Om man står med et nytt liv i armene, er tenåring eller bestemor som ser tilbake på livet. «Jeg håper du følte deg elsket.»

Illustrasjonene i dette innlegget er bilder fotografert med mobilen rett fra boka for å vise frem og gi et innblikk av boka – den mangesidig opplevelse. Nyt!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s