asperger syndrom · bokanmeldse

Å forstå døden

Dette er en bok fra Spiss forlag (2019, anmeldereks), som har kompetanse spesielt innenfor autisme. Boka er utformet for å gi forståelse til noen med forståelsesvansker, i en av livets vanskeligste situasjoner: Nemlig når noen en er glad i dør.

Boken legger opp til at man kan utforme sin egen bok om døden, vinklet rundt den som stod personen nær. Boken kan virke som en forklarende trygghet der den illustrerer, eksempelvis, onkel Magnus sammen med barnet, en onkel som er veldig syk som barnet er veldig glad i.

Prosessen blir gjennomgående illustrert, og eksemplene er laget ut i fra to forskjellige former – en med engel og en uten. Døden oppleves litt forskjellig ettersom hva man tror på. Her kan familiene tilpasse selv.

I denne lille guiden til å lage sin egen bok om døden og den som dør og de som er igjen, er det link til maler man kan laste ned fra Internett for å komme i gang.

Med full respekt, sier jeg kondolerer. Et konkret ord om dette abstrakte. Jeg håper mange har nytte av denne lille boken, skrevet av Torill Fjøran Granum og Line Anita Kindholm.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s