anoreksia nevrosa · Hverdag

Julenissens reinsdyr og andre tradisjoner

Det er mange tradisjoner til jul, spesielt kanskje i matveien. Noen spiser pinnekjøtt, noen ribbe. Noen «må» ha sju slags julekaker i hus. I Juleroser for barn, leste jeg om julenissens reinsdyr som jeg fant interessant.

«Julenissens reinsdyr dukket opp i en reklame for snart 100 år siden. Målet var å få folk i Amerika til å spise reinsdyrkjøtt.»

Jeg, som har anoreksi, har et litt rart forhold til julematen. Nemlig at jeg liker den enda jeg ikke spiser den, og at jeg synes det er VELDIG viktig at de rundt meg holder på tradisjonene fra jeg var barn og lager svoren på ribba sprø, så det knaser mellom tennene deres.

Mange med Asperger, liker det de er vant til og vil ikke prøve noe nytt. For de er ofte juletradisjonen viktig, eller de er ikke med på den i det hele tatt fordi det er annen mat enn hverdagen og de foretrekker hverdagen hele tiden.

(P.S reinsdyr er ikke av våre tradisjoner, så det har jeg ikke smakt, men jeg liker å lese om julens historie. Ho-Ho.)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s