foto · spesialinteresser

Inspirasjon til foto

I dag vil jeg skrive om hva som inspirerer meg når jeg skal fotografere. Det er både egne ideer og andre fotografers erfaringer. Jeg titter på bilder på internett og leser hvilken eksponering fotografen har valgt. Jeg memorerer og drar med meg alle erfaringene når jeg selv står og skal fange et øyeblikk til minnebrikken.

kamerat5BLOGG

I tillegg er utstyr noe som får meg til å bli ekstra produktiv. Som macro-objektivet, den store eksterne blitsen eller hanskene som er spesielle slik at jeg får et godt grep om kameraet. Jeg ønsker meg et nytt objektiv i 2020, en allrounder med tele (24-240 mm) til Canon R. Det har jeg tenkt til å spare til. Det har ikke så god lysstyrke, men vil fungere fint i sommerhalvåret.

Desember var en god fotomåned. Jeg ble glad av å ha vakre ting rundt meg, som inspirerte meg til å forevige dem. Som amaryllisene fra spirer til blomst. Jeg fulgte utviklingen og utviklet meg selv. Jeg prøvde ulike eksponeringer og dannet meg en mal. Inne denne malen, var jeg trygg på at resultatet kunne brukes. Jeg deler bildene mine, noen av dem, på Pixabay, så andre kan laste ned og bruke dem gratis. Det er mitt bidrag i verden, kanskje. Det gir meg noe å få publisert og godkjent bildene i «databasen». Jeg får lyst til å bli flinkere og flinkere, og mer sikker på meg selv.

Videre hadde desember med seg julen. Jeg fikk noe å vokse på. En dråperigg, portabelt studio og bakgrunner gir meg nye utfordringer og motivasjon. Et helt år ligger foran meg med fotografimuligheter. Det er slike muligheter som føles så veldig fine. Det åpne året med alle sine kommende årstider inspirerer.

Reklame

3 kommentarer om “Inspirasjon til foto

  1. Lykke til med fotograferingen framover. Du er så god med kameraet fra før, men det er helt sikkert mye mer å lære. Da er det bra å ha kunnskap og erfaringer i bunnen, – og det har du jo!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s