samfunn

Narsissistiske?

Jeg har lest litt i en bok av Mark Manson, med tittelen Alt går til h*elvete, en bok om håp. Der står det noe interessant som traff meg, og kanskje deg. For det er slik at to typer mennesker, er nettopp narsissistiske, enda de kan fremstå helt forskjellig. Med hver sin tro på seg selv.

Den ene, kan mene hun trenger spesialbehandling fordi hun har det elendig, mens motsatsen kan være en mann som mener han bør få spesialbehandling fordi han er så storartet. Ser du det? At begge deler kan være narsissistiske?

Wikipedia skriver følgende: Narsissisme er et samlebegrep for adferd knyttet til individets oppfattelse av seg selv, i relasjon til omgivelsene. Narsissisme kan derfor være både av positiv art der individet er trygg på seg selv i relasjon til omgivelsene og av negativ art der individet opplever problemer i relasjon til omgivelsene.

Mark skriver at narsissisten vil svinge mellom en følelse av overlegenhet og en følelse av underlegenhet. Og det treffer meg. For med mine utfordringer, trenger jeg tilrettelegging. Samtidig har jeg noen styrker som gjør at jeg får til litt ting som ikke alle andre kanskje ser eller gjør. Et annerledes perspektiv. Som igjen gjør at jeg trenger andre ting igjen. Og sånn ruller ballen, og av og til faller den ut av banen og ned i grøfta.

kråkehverdagsBLOGG2
Høyt og lavt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s