bokanmeldse

Snakkes

Jeg har lest Snakk til henne av Abbie Greaves, til norsk av Nina Aspen, Kagge forlag 2020 (forhåndseksemplar). Maggie og Frank har vært gift i førti år, men de siste seks månedene har Frank nektet å snakke. Han ble helt taus, fordi han bærer på en hemmelighet. Maggie gjør også det, og gir han et halvt år på å si noe, hva som helst, igjen.

Når seks måneder i taushet har passert, tar Maggie en overdose sovetabletter og havner i koma. Da begynner Frank å snakke til henne ved sykesengen, men vil han rekke å si alt? Og kommer hun til å våkne?

Det er spenning gjennom hele romanen. Jeg koser meg med å lese, selv om det også er dystre temaer som avhengighet, selvskading og selvmord. Greaves evner å fortelle om dette på en måte som virkelig lever.

Liker du romaner om kjærlighet, liv og død, tror jeg denne historien kan treffe den i hjertet. Den er lettlest og fornøyelig. Det som trekker litt ned, er at jeg opplever den litt forutsigbar. Terningkast sterk firer.

En kommentar om “Snakkes

  1. Kult. Takk for oppsummeringen. SELV mord er ikke lov i Islam. Selvmord er ikke kjærlighet. Vil dama ha død får hun det, og mannen hennes som Muslim eller som PSTD har «farvel sex» med henne som uttrykk for kjærlighet – for Det er Loven.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s