foto · Hverdag · sosialt

Se inn i fremtiden

Jeg setter meg ned, scroller gjennom FaceBook. Ser venner som oppdaterer fra seg og sitt. Ønsker og motiver for fremtiden, et håp om varige forhold. Jeg tenker – vi har hverandre, vi må ta vare på hverandre, for fremtiden blir så ensom uten oss.

Her og nå, stopper jeg tiden med kameraet. Jeg er ikke direkte sosial, men heller ikke helt isolert. Jeg stopper opp ved en Facebook-post. Trykker på et hjerte for å vise at jeg bryr meg om hvordan den nye jobben går. Eller livet med en femåring som fyller år med rosa krone eller en baby som blir fotografert med en annen som liker Canon. Det er disse detaljene, jeg merker meg.

Og så går jeg videre i dagen min. Tar kanskje noen nye bilder. Sender de til noen som liker å se. Fra meg, til dem. For i fremtiden, er kanskje denne samhandlingen noe å se tilbake på. Fra fremtiden til fortiden. Jeg vet ikke hvor lenge jeg lever, ingen vet det, men jeg vet hva jeg gjør og har gjort. Også for å bedre fremtidsutsiktene og kanskje forutsi litt hvordan livet vil bli, som å kjøpe seg leilighet en gang og å spare på sparekonto.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s